Sfaturi pentru realizarea unei armonii în relații

Dragostea, fără îndoială, este un sentiment minunat care nu doar inspiră, ci și face posibilă schimbarea radicală a vieții și a obiceiurilor. Adevărat, din cauza mass-mediei, a filmelor romantice, a cărților și a povestirilor despre femei, nu am format cel mai corect concept despre cum să construim relații. Ca urmare, de fiecare dată o persoană poate face aceleași greșeli și apoi se întreabă de ce separarea a venit atât de repede. De aceea, mulți psihologi și experți în relații personale avertizează permanent oamenii împotriva comiterii unor acțiuni care pot părea lipsite de sens la prima vedere și, ulterior, pot duce la neînțelegeri și rupturi.

Nu pune partenerul mai presus de tine

Partenerul tău, desigur, este vrednic de iubire, dar în niciun caz nu trebuie să-l pui mai presus de tine și de alți oameni care joacă un rol important în viața ta. Dacă apare o dispută sau o separare, dragostea, frustrarea și durerea pierdute vă pot afecta starea de spirit, ceea ce nu va fi atât de ușor de restabilit. Nu uita niciodată de tine și de faptul că există momente diferite în viață când, în afară de dvs., nimeni nu poate sau nu va dori să te ajute.

Merită adăugat că nu se recomandă să-l ajuți în permanență pe partener financiar sau cu sfaturi, deoarece acest ajutor reciproc il poate afecta negativ pe cel iubit. El sau ea va transfera responsabilitatea pentru viața sau bunăstare asupra ta, în timp ce pierde ocazia de a se lucra pe sine și de a se auto-actualiza.

În același timp, în relații nu vă puteți pune în prim-plan și încercați să indicați iubitului dvs. ce și cum ar trebui să facă. Este necesar să înveți să accepți o persoană așa cum este, pentru că așa îl iubiți. În timpul tău liber fă ceea ce-ți place și astfel poți ajuta să vă înțelegeti mai bine unul pe altul.

E rău să visezi?

Cuplurile încep de multe ori să trăiască împreună, fără să aibă nicio idee despre obiceiurile celorlalți. Un bărbat și o femeie, cunoscând bucuria iubirii, se pot mișca prea repede sa faca acest pas și apoi își dau seama că rutina lor obișnuită sau obiceiurile sunt pur și simplu incompatibile. Pentru a evita dezamăgirea bruscă, este mai bine să nu vă grăbiți, deoarece în întâlnirile mai rare și cele programate există un farmec aparte.

Visele ne fac să trăim mai dulce, dar discuțiile nesfârșite despre ceea ce nu se va întâmpla niciodată este puțin probabil să aibă un sens. Dacă aveți intenții serioase, atunci puteți și ar trebui să discutați și să luați decizii cu privire la o nuntă, o călătorie undeva sau o întâlnire cu rudele împreună. Dar dacă nu aveți încă o relație atât de strânsă, atunci “jocul de cuvinte” poate să vă plictisească pe voi și pe iubitul vostru. Aici, acea persoana poate zice: “merită să fiu cu o persoană care vorbește foarte mult, dar nu face aproape nimic?” Trăiți în prezent și rezolvați problemele și întrebările pe măsură ce vin.

Lăsați viața personală să rămână personală

În rândul iubitilor, în special al fetelor, există o pasiune deosebită pentru acoperirea vieții personale pe internet. Relațiile sunt o simfonie a momentelor și amintirilor speciale pe care doar un cuplu le înțelege. Dacă fiecare minut al vieții dvs. este prezentat pe Internet, nu vă surprindeți că nu veți avea suficient timp pentru conversații intime.

Este puțin probabil ca discutatul cu prietenii despre iubitul dvs. și neajunsurile sale să ducă la o rezolvare a problemelor. În loc să lăsați oamenii să vă bârfească în spatele dvs., încercați să analizați relația dvs. și să sugerați ușor lucrurile care nu vă plac.

În niciun caz, nu comparați relația cu relațiile altor persoane, deoarece suntem cu toții individuali. În plus, mulți transformă povestea partenerilor lor într-un basm. Regretele precum “de ce nu imi faci cafea dimineața, fostul meu a făcut-o întotdeauna” sau “dar tata a spus mereu că un barbat normal trebuie să aibă o profesie” barbateasca “, nu-ți vor schimba partenerul , dar acest lucru poate deveni la un moment dat o piatră de poticnire. Ar trebui să-l ajuți pe cel iubit și să ii aprobi propriile sale încercări de a-și schimba viața și de a nu-i tăia elanul.

Încurajarea, inclusiv cea verbală, poate avea mai mult efect decât un sfat care nu este întotdeauna relevant, dar care este uneori ofensator.

Conflictele sunt o modalitate de a vă înțelege reciproc

Unii oameni evită în mod deliberat certurile, dar acest lucru este întotdeauna bun? S-au acumulat nemulțumiri și fraze nerostite și, mai devreme sau mai târziu, va veni o cearta. Trebuie să vă amintiți că partenerul nu știe să vă citească gândurile, de aceea nu are sens să se aștepte la acțiuni de la el pe care nici măcar nu isi dau seama și nici nu le gândesc. Tăcerea nu va rezolva problemele. Decizia lor comună este una dintre componentele importante ale unei relații, așadar este mai bine să ne certăm ocazional decât să supraviețuim luni sau ani, apoi să vorbim dintr-o dată, să strângem ușa și să plecăm.

Desigur, nu este o idee bună să începeți un scandal din orice motiv. Dacă nu-ți place ceva, gândește-te daca îți vei aminti nemulțumirea mâine dimineață? Nu? Atunci merită să-l rănești pe cel iubit?

Dacă aveți neînțelegeri, ar trebui să încercați un compromis, dar nu este întotdeauna o soluție, deoarece într-o anumită măsură sunt încălcate dorințele și interesele ambelor părți. Acesta este motivul pentru care uneori merită serios să discutăm o anumită problemă.

În lumea modernă, gelozia este asociată în multe persoane ca o manifestare a iubirii. Adesea credem că încercarea de a stii, unde și cu cine este iubitul nostru, îi arată acestuia cât de mult ne pasă de el. De fapt, astfel de întrebări evocă gânduri de neîncredere și o încercare de a controla viața acelei persoane.

Adevăr sau minciună?

Minciuna este rea, dar dacă partenerul tău a mințit și a recunoscut, nu ar trebui să il gasesti vinovat  săptămâni intregi și să repeți același lucru. Data viitoare când nu îndrăznește să-ți spună adevărul, se va gândi la aceste lucruri. Nu suntem cu toții perfecți, astfel încât recunoașterea trebuie acceptata cu înțelegere, chiar dacă este greu pentru dumneavoastră. Faptul că persoana iubită ți-a spus adevărul sugerează că relația ta este importantă pentru el. Dacă pocăința lui este sinceră, iartă-l și uita de incident.

Adesea, pentru a fi iertați, îi oferim partenerului nostru ceva. Este puțin probabil ca o astfel de “mită” să ajute la restabilirea relațiilor, deoarece darurile ar trebui oferite din motive pure și nu în situații neprevăzute.

Unii dintre noi iubim să testam sentimentele persoanei iubite într-un mod “original”: să inventăm o minciună pentru a vedea reacția. Astfel de “jocuri” nu numai că îl rănesc pe partener, ci îl și fac să se îndoiască data viitoare dacă spui adevărul, glumesti sau ascunzi ceva. Încrederea este ușor de pierdut și aproape imposibil de recâștigat.

Dragostea este ceea ce am visat inca din copilărie și tinerete, urmărind armonia în relația părinților, rudelor sau personajelor din filme și cărți. Dar în viața reală, sentimentul ar trebui să fie rezonabil. A fi îndrăgostit nebuneste este puțin probabil să te facă fericit. O discuție dramatică despre ce se va întâmpla dacă iubitul tău te va părăsi nu este întotdeauna plăcută și rezonabilă. Nu trebuie să vă dizolvați într-o persoană și să spuneți că întreaga dumneavoastră viață este în el sau în ea, încât nu puteți trăi fără el sau fără ea.

Partenerul dvs. se va simți conectat. Nu trebuie să forțezi oamenii să fie cu tine, pentru că relațiile sunt frumoase doar atunci când ambii iubiti doresc să fie împreună.

Fiți sinceri, respectați-vă reciproc, protejați-vă relația și continuați să lucrați la aceasta și apoi vă așteaptă pace și armonie mulți ani!

One thought on “Sfaturi pentru realizarea unei armonii în relații

 1. Am si eu o intrebare pentru cei mai vechi pe aici:

  Pe cine pot sa rog sa adauge un film 123movieshub.info pe care il stiu ca fiind bun si mai ales bun pentru acele nopti cu prietena: putlockers

  Running Free se numeste din anul 1999,

  Este povestea (care se doreste a fi si reala) a unui cal…. e prea siropos pentur a fi vazut de unul singur.

  In orice caz am vrut sa il dau jos astazi si am vazut ca lipseste in libraria de pe aici.

  P.S. Real Steel este ceva care merita vazut… am fost la cinematograf ferm convins ca dau bani degeaba, si am mers doar de placerea de a merge cu prietenii. Spre marea si placuta mea surpriza a fost o experienta pe care o recomand tuturor.

  Bun multumesc anticipat de raspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *