Sfaturi pentru alegerea unui router wireless

Aproape in toate locuintele exista conexiune la internet, indeosebi prin metoda wireless. De aceea multi utilizatori de tablete, telefoane si laptopuri sunt pusi in situatia de a-si alege un router wireless.

Insa, fara cunostinte de specialitate si experienta, cu greu gasesc cumparatorii un router care sa le intruneasca toate cerintele si preferintele. Pentru ca fiecare membru al familiei sa se bucure in liniste de internet, de Facebook, e-mail, de jocurile preferate, de emisiunile favorite, de muzica pe Youtube, este esential ca routerul wireless sa fie bun!

Conectarea laptopului la reteaua de internet prin cablu nu mai este o varianta valabila, intr-o lume moderna in care totul functioneaza fara fir. Asadar, internetul wireless este o optiune necesara. Pentru a beneficia de internet fara fir, este necesar ca toate dispozitivele sa fie conectate la un router capabil sa gestioneze conexiunea la internet pentru toate.

Routerul se va alege in functie de necesitatea pe care o manifesta clientii. Un router pentru casa sau pentru o afacere mica este destul de dificila pentru ca pe piata sunt zeci de astfel de modele.

Inainte de achizitionarea unui router wireless, oamenii trebuie sa aloce un buget in care sa se incadreze pentru achizitie, iar o valoare de cateva sute de lei garanteaza realizarea retelei wireless de baza in apartament.

Este mai dificil cand, pe langa aceasta retea de baza, se doreste stabilirea controlului parental sau filtrarea dupa MAC a tuturor echipamentelor care pot avea acces la retea, atunci investitiile sunt ceva mai ridicate.

Insa routerul in sine nu costa mult. Cumparatorii sa tina cont si de alte aspecte, precum numarul de antene, securitatea pe care o ofera routerul dar si viteza de transfer.

Se va verifica si standardul wireless suportat, daca acesta corespunde conexiunii la internet de acasa sau de la birou si daca suporta standarde de securitate de minim WPA2. Garantia si frecventele pe care emite routerul sunt alte criterii importante de alegere a produsului.

In concluzie, routerul wireless este o investitie necesara si care, in conditii de utilizare medie, isi va dovedi eficienta.

Lasă un răspuns