Serialul the Queen’s Gambit – de ce este atât de popular?

Exista dependenta, rezilienta si bineinteles, jocul de sah. In noul serial Netflix, The Queen’s Gambit, cu Ana Taylor – Joy, suntem transpusi in psihicul unei femei care, in ciuda faptului ca este extrem de complexa, nu inceteaza sa ne uimeasca.

Un serial bazat pe cartea romancierului american Walter Tevis, The Queen’s Gambit a devenit serialul fenomen al sezonului. Cu o performanta magistrala a actritei Ana Taylor- Joy, magnificul serial compus din opt episoade este cel care urmareste evolutia unei tinere orfane care este foarte buna la sah, de la sosirea sa la orfelinat pana la plecarea sa. Dar asta nu este totul.

Beth Harmon, protagonista povestii se trezeste navigand intr-un sport dominat de barbati, singura si deprimata in perioada Razboiului Rece.

Serialul este indraznet. Scott Frank realizeaza aici o poveste foarte pasionanta, care, in ciuda unui sport in aparenta lent, are si elemente dinamice si distractive. In fiecare episod, realizatorul construieste in mod progresiv elemente care dezvaluie starea de spirit a protagonistei sale, lasandu-ne sa credem ca aceasta poveste este mai complexa decat pare.

Serialul este polivalent. Costumele create de catre Gabriele Binder sunt un element indispensabil care permit crearea sau construirea evolutiei personajului lui Beth Harmon de-a lungul istoriei.

Mai intai avem siluete inocente baby doll in timpul copilariei sale, care se transforma in rochii drepte cu guler rotund atunci cand aceasta devine adulta. Cireasa de pe tort- o selectei de mantouri foarte bine gandite si create care reflecta triumful jucatoarei de sah pe post de campioana mondiala. Ochelarii de soare cat eye si cizmele de piele apar drept elemente de tranzitie esentiale pentru protagonista.

Fara nicio idoiala, Binder reuseste sa creeze un pod intre moda si increderea crescanda a personajului principal in timp ce intra tot mai adanc in lumea sau universul sahului.

Este cea mai frumoasa poveste care da dependenta si care este cea mai provocatoare care va raspunde tuturor exigentelor.

Un comentariu la „Serialul the Queen’s Gambit – de ce este atât de popular?

  1. Donnie Darko watch series free
    In film este vorba despre un adolescent care sufera de halucinatii din cauza unei boli psihice dar de asemenea despre niste forme de viata necunoscute care incearca sa ii trimita semnale in legatura cu sfarsitul lumii si il manipuleaza sa comita diferite fapte. Este un film cu final neasteptat si interpretabil

Lasă un răspuns