Mașină vs. bicicletă într-un oraș mare

Cu toții știm că trăim în niște vremuri destul de complicate din punct de vedere financiar pentru o mare parte a populației așa că metodele de economisire încep să fie tot mai folosite deoarece lumea încearcă, normal, să se adapteze pentru a trăi cât mai bine indiferent de ceea ce se întâmplă în lume. Și aici mă refer la oamenii care economisesc ci nu la cei care fură ca să le fie mai bine.

Primul lucru pe care l-am făcut după ce am împlinit 18 ani a fost să-mi iau permisul de conducere și o mașină. Fiind abițios din fire n-a fost o problemă examenul, aveam și ceva bănuți puși deoparte cât să-mi pot lua și mașina pe care mi-o doream deci aparent totul mergea ca la carte.

Am mers cu mașina cam 1 an, până când am început să fiu tot mai pasionat de mersul pe bicicletă. Aveam de gând să vând mașina însă n-am făcut-o gândindu-mă că s-ar putea să mai am nevoie de ea înafara orașului așa că am strâns bani și mi-am cumpărat o bicicletă pentru mersul prin oraș, mașina stând neatinsă în garaj cu lunile.

În primul rând, principalul avantaj din punct de vedere material a fost ca nu mai trebuia să dau bani pe benzină, bicicleta mergând pe bază de forță în picioare. :)) Apoi am observat că locurile de parcare s-au înmulțit brusc, bicicleta fiind micuță și putând să stea oriunde fără frica că micii întreprinzători mi-o vor zgâria dacă nu le dau bani. Cu timpul am început să îmi îmbunătățesc și condiția fizică, grăsimea începuse încetul cu încetul să dispară iar mușchii picioarelor se conturaseră frumos. Da, agitația mea de zi cu zi chiar dădea roade.

Sfatul meu e să renunțați la mașini, cel puțin în orașele mari, și să mergeți cât mai mult cu bicicleta fiindcă nu numai că e mai ieftină ci vă și îmbunătățește sănătatea.

Lasă un răspuns