Înainte de a produce bani, învață cum să economisești

Văd pe tot internetul și site-urile de așa-zisă ”specialitate” foarte multe sfaturi despre cum să faci bani, cum să produci mai mult, cum să dai lovitura în afaceri și alte treburi de genul acesta.

Vreau să spun din start că nu am în plan să insinuez în vreun fel faptul că acelea ar fi sfaturi greșite, inutile sau pur și simplu nefolositoare din moment ce nu le-am testat niciodată. Ce pot spune e că nimeni nu vă va da vreodată rețeta succesului pe-o tavă și vă va spune de la 0 toți pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a vă îmbogăți (peste noapte, dacă se poate).

Revenind la ideea de la care am plecat în scrierea acestui articol, pretutindeni se dau sfaturi despre cum să produci bani însă nicăieri nu și cum să-i economisești și să-i cheltui. Bun, să zicem că aplici mai multe dintre lucrurile pe care le-ai citit prin diverse locuri și reușești să faci ceva bănuți. Ce faci mai departe cu ei?

Dacă nu ai habar despre cum să-i economisești și cum să-i investești pentru a produce și mai mulți îți spun că te-ai străduit degeaba să-i faci. Datorită feeling-ului de a face tot mai mult după ce ai reușit prima dată riști destul de mult să îi arunci în stânga și-n dreapta fără să stai prea mult pe gânduri deoarece în mintea ta s-a imprimat ideea că odată ce ai făcut puțin trebuie să faci și mai mult.

E ok să citiți astfel de sfaturi despre cum să faceți bani dar nu și să le credeți în totalitate chiar de la prima vedere. Analizați, testați și puneți în balanță cât mai mult informațiile pe care le găsiți. Și, în încheiere, vă recomand ca înainte de a face ceva să-i înțelegeți bazele. Înainte de a învăța cum să produceți bani, învățați cum să-i economisiți.

Lasă un răspuns