I’m Your Woman: Rachel Brosnahan pe fugă în America anilor ‘70

Disponibil pe Amazon Prime Video, I’m Your Woman ne scufunda in America anilor ’70, atunci cand o tanara femeie si copilul sau sunt nevoiti sa fuga din dorinta de a scapa de mediul ucigas creat de sotul sau. Un thriller negru in care Rachel Brosnahan joaca rolul principal.

Jean este o femeie casnica. Vorbeste putin, nu pune intrebari, mai ales in ceea ce priveste afacerile murdare ale sotului sau Eddie. Este constienta de faptul ca este un criminal fara sa cunoasca prea multe detalii. Ea, care visa sa devina mama, fara sa reuseasca vreodata acest lucru, isi vede visul risipit in momentul in care Eddie ii aduce un bebelus, ca si cum ai aduce un pui de pisica unui copil. Nici macar acum nu pune intrebari.

Insa, viata sa este data peste cap in momentul in care unul din asociatii lui Eddie ii cere sa fuga imediat din casa deoarece este in pericol. Ce a facut Eddie? Unde este? Jean nu obtine raspunsurile cerute insa iat-o pe fuga, cu bebelusul in brate, insotita de Cal, un barbat pe care nu il cunoaste. Si, cea care nu stie nici macar sa fiarba un ou va gasi cheia emanciparii.

Deoarece, sub o alura de thriller, aceste film co-scris si realizat de Julia Hart este o poveste a emanciparii inainte de toate. Motivele care o determina pe Jean sa plece raman intr-un plan secund pentru a se concentra asupra consecintelor: trezirea sau metamorfozarea unei femei pe care actele celor din jur au provocat-o. Povestea este lenta, uneori obscura insa se poate baza pe interpreta principala. Sa o spunem clar, Rachel Brosnahan este minunata ca actrita si avem impresia ca tot filmul cade pe umerii sai.

I’m Your Woman reuseste sa ne ofere povestea captivanta a emanciparii unei femei. Un thriller feminin si feminist totodata, un film care cu siguranta va fi pe placul vostru.

Lasă un răspuns