His Dark Materials – un serial fantastic ce merită să fie descoperit

His Dark Materials este o productie britanica care propune un univers cu un decor grandios. Este o adevarata reusita, cu un farmec fara pereche, foarte fidela operei lui Philip Pullman, de unde este inspirata.

In lumea magica din serial, fiecare adult si fiecare copil este insotit de un daimon, o fiinta ce are forma unui animal. Legatura este in realitate si mai profunda, deoarece daimonul nu este ca si un animal de companie, ci este o manifestare fizica a sufletului.

Aceasta lume este condusa cu o mana de fier de catre Magisterium, o autoritate suprema. Urmarim in acest serial, epopeea lui Lyra, care porneste in cautarea prietenului sau Roger, care a plecat inspre nord.

Vei gasi aici magia sin Harry Potter, cu un strop de stiinta insa. Opera literara a lui Philip Pullman este comparata cel mai adesea, cu saga Harry Potter, pe buna dreptate. Cele doua lumi se completeaza perfect si cele doua aventuri au foarte multe lucruri in comun. Harry si Lyra sunt ambii orfani si aventura lor presupune sa treaca de o frontiera care separa cele doua lumi.

In cele doua cazuri este vorba despre o calatorie initiatica, un proces care tine foarte mult de magie si de minunatii.

Dar His Dark Materials nu inseamna doar fantasy si un univers fantastic, insemanand si stempunk. Tehnologiile aici sunt omniprezente, chiar si stiinta.

Eroina este una extrem de independenta. Caracterul sau reprezinta o carapace sub care de ascunde deoarece la 11 ani trebuie sa se confrunte cu brutalitatea lumii, sa isi depaseasca solitudinea si sa fie capabila sa aiba intiativa.

Acest serial este o adevarata reusita deoarece universul este foarte fidel operei de origine. Doar cu un plus de libertate pentru ritmul televizual. Fiecare plan este un tablou si fiecare scena este importanta, captivanta si utila.

Un comentariu la „His Dark Materials – un serial fantastic ce merită să fie descoperit

  1. Insidious Chapter 3 (2015) WatchSeries
    Din pacate, nu e deloc ca si primul si al doilea, are o farama de continuare la un moment dat al filmului dar nu se compara, e prea multa vorbarie si prea putina actiune, se vede ca deja se cam forteaza seria, ceea ce e cam pacat, si se pare ca va fi pe viitor si Insidious Chapter 4 . Nota persoanala : 2/10.

Lasă un răspuns