Filme versus seriale

Purtam acum câteva zile o discuție cu un bun prieten și din întâmplare am început să vorbim despre filme și seriale. Eu nu-s mare fan dar mai urmăresc câte ceva din când în când, așa de dragul de a urmări un film/serial.

La un moment dat m-a întrebat ce prefer dintre un film și un serial (ambele de calitate, să zicem). Spunându-vă de acum deznodământul, după gusturile mele, îmi plac mai mult serialele. Mai jos am făcut o listă cu motivele pentru care prefer serialele în detrimentul filmelor.

Mă interesează foarte mult poveștile iar serialele îmi oferă din plin lucrul ăsta. La un moment dar urmărisem multe filme și mă plictisisem ca de fiecare dată să fie ceva cu totul altfel. Urmărind un serial totul are continuitate și parcă mă captivează mai tare gândul că vreau să văd ceea ce o să se întâmple în episodul următor decât în secvența următoare a filmului. :))

Actorii din seriale mi se par mai complecși, parcă dând dovadă de mai mult profesionalism ținând cont că practic e o a doua viață pentru ei. Ok, joci într-un film, filmezi câteva luni și după personajul rămâne acolo în film. În schimb în serialele cu sute de episoade actorii parcă au parte de 2 vieți: cea din serial și cea adevărată.

Mai îmi plac serialele și pentru faptul că am destul de mult de urmărit. În sensul că descopăr un serial care-mi place și s-ar putea să mă uit la el câteva săptămâni/luni până-l termin pe când la filme mereu trebuie să găsesc ceva nou care să-mi placă.

Astea-s motivele pentru care mie-mi plac mai mult serialele decât filmele. Bine, cu excepția serialelor de proastă calitate (căci există destule așa). Voi ce alegeți dintre cele două? Seriale sau fime?

Lasă un răspuns