De ce e bine să ai un animal de companie

Eu personal mă număr printre oamenii din categoria celor care iubesc animalele, în special cele de companie, și care nu ar răni un animal chiar dacă acesta mi-a făcut rău.

Asta poate pentru că așa am fost educat, în familia mea încă de când eram mic am avut câini, pisici, hamsteri, papagali iar în prezent avem patru câini.În copilărie am fost mușcat de multe ori de câini însă asta nu m-a făcut să-mi fie frică de ei sau să-i urăsc pentru că și eu am avut de cele mai multe ori partea mea de vină.

De când am crescut nu mi s-a mai întâmplat să fiu mușcat niciodată chiar dacă am dat de multe ori ”nas în nas” de câini care mai de care pe stradă mai ales ținând cont că eu circul mult pe jos și noaptea.

Toate astea deoarece am învățat că dacă nu îmi e frică de un animal, atunci lui îi va fi frică de mine sau cel puțin se va simți în dezavantaj. Precizez însă că acest lucru nu se aplică în cazul animalelor sălbatice de genul leilor, tigrilor și așa mai departe.

Am întâlnit destul de multe persoane care urau însă orice fel de animale, fie ele de companie sau nu.Așadar, am făcut o scurtă listă cu câteva ”intrebuintari” ale animalelor de companie.

Ajută la eliminarea stresului
În cazul în care ești stresat atunci măcar 10 minute de joacă cu un câine sau o pisică sigur te vor face să uiți complet de stresul acumulat.

Ajutor pentru nevăzători
Dacă nu știați, anumite râse de câini pot fi dresate pentru a ajută persoanele nevăzătoare, acești câini păzindu-i de pericole precum trecerea străzii atunci când o mașină este prin apropiere și așa mai departe.

Sper că aceste două lucruri foarte cunoscute la care sunt folositoare animalele de companie îi va face și pe cei care nu le agrează ca de acum încolo să o facă.

Lasă un răspuns