Cum să scapi de acnee

La fel ca toate celelalte persoane şi eu am fost adolescent şi am avut acnee (coşuri) care la un moment dat deveniseră chiar foarte insuportabile şi deranjante, mai ales în momentele în care unii oameni se uitau ciudat la mine.

Pe vremea aceea eram într-una dintre cele mai dezordonate, dacă pot spune aşa, perioade din viaţa mea probabil şi pentru că era la foarte scurt timp după ce mă mutasem singur.

Dădeam multe petreceri, dormeam puţin, beam foarte puţină apă (aveam alte lichide cu care mă delectam) şi mâncam numai otravă de la fast-food-uri. Apariţia coşurilor mai este influenţată şi de ten, care diferă de la persoană la persoană. Unii oameni pot să ducă cel mai nesănătos stil de viaţă posibil fară ca acneea să-şi facă simţită prezenţa iar alţii pot să aibă un stil de viaţă exact opus şi totuşi câţiva ani faţa lor să fie plină de coşuri fără vreo soluţie de vindecare.

În cazul meu, căci despre mine discutăm, problema principală şi totodată declanşatorul acneei a fost alimentaţia, lipsa apei, a sportului, a somnului, mai pe scurt un stil de viaţă necorespunzător.

Într-un fel mă bucur că mi-au apărut coşuri în acea perioadă fiindcă m-au ajutat oarecum să-mi schimb radical viaţa. Cu ajutorul lor, sau mai bine zis în incercarea de a scăpa de ele, am reuşit să mă apuc de sport, să renunţ la tot ce înseamnă mâncare nesănătoasă, să dorm cel puţin 8 ore pe noapte şi am început să beau foarte multă apă şi-anume minim 4 litrii pe zi.

Dacă printre cei ce-mi citesc acest articol se numără şi adolescenţi loviţi de ”febra” acneei atunci vă recomand cu căldură să treceţi la un stil de viaţă mai sănătos pentru a elimina complet coşurile. Dacă asta nu funcţionează înseamnă că totul se datorează tenului sensibil şi treburile se complică puţin şi va fi nevoie de părerea unui doctor specialist.

Lasă un răspuns