Ce poți învâța prin voluntariat

Voluntariatul este un subiect pe care mulți îl tratează cu superficialitate pentru că nu au cochetat deloc cu acest domeniu și nu au descoperit adevăratele beneficii ale acestuia. Mulți se axează pe un job din urma căruia au anumite câștiguri materiale, dar la care nu învață lucruri noi, ci doar practică în fiecare zi același lucru, devenind totul o monotonie.

Voluntariatul este despre total altceva, îl putem socoti ca fiind cea mai bună alternativă de dezvoltare, în care fiecare minut investit este răsplătit cu aptitudini și lecții pe care nu le putem învăța la un job clasiv. Voluntariatul este dinamic, este plin de acțiune și indiferent de domeniul de activitate, poți cunoaște foarte multe persoane din domeniul tău de activitate cu care poți lega prietenii solide care se pot transforma în parteneriate, în afaceri, în proiecte frumoase.

Nu este deloc o pierdere de timp, așa cum îl numesc unii și nici nu poți avea aceleași sentimente dacă a-i face singur aceleași lucruri pe care le poți face într-o asociație de voluntariat pentru că ar lipsi spiritul de echipă și de apartenență la un grup. Poate aceasta este definiția cea mai bună a voluntariatului – un colectiv de oameni cu aceleași pasiuni, uniți într-o echipă puternică cu viziune comună. Cei care au practicat voluntariatul și și-au acordat interesul necesar, nu doar pentru a apărea încă un rând în paginile de la CV, au descoperit beneficiile adevărate aduse de acest mediu și cel mai important, încă pot povesti despre aceste beneficii cu alte persoane care au făcut sau fac parte din aceeași echipă.

De aceea, asociațiile de voluntariat din cadrul unei facultăți sunt foarte importante și pot face diferența dintre un student care a ales să studieze și atât și unul care a ales să se implice în studenție.

One thought on “Ce poți învâța prin voluntariat

  1. Cel mai important lucru pe care il inveti la voluntariat este: sa dai totul fara sa astepti nimic! Este destul de dificil sa faci un asemenea lucru, pentru ca toti suntem obisnuiti sa primim ceva in schimb atunci cand facem ceva, in schimb aici povestea este diferita si vei invata sa fii mai deschis, acest lucru facandu-te mai fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *