Ajutor, pulsul mărit! Metode de prevenție și tratament

Verificarea valorii tensiunii arteriale este o actiune obisnuita, pe care medicul o intreprinde la un banal consult sau inainte de operatie, o actiune pe care farmacistul o realizeaza la cerere, indeosebi atunci cand afara este canicula insa acesta nu este singurul criteriu, dar care poate fi intreprinsa de orice membru al familiei, cu aparatul adecvat.

Pe langa valoarea tensiunii arteriale, se poate observa si valoarea pulsului. Rata pulsului reprezinta rata cu care bate inima. Pentru valori cuprinse intre 60 si 100 de batai pe minut, nu exista probleme. Ceea ce depaseste sau nu atinge aceste limite, reprezinta adevaratele probleme.

Semne, simptome, diagnostic, tratament

Un puls foarte rapid poarta denumirea de trahicardie, in termeni medicali. Uneori, simptomele sunt clare si includ ameteli, lipsa aerului, dureri in piept, insa alteori abia daca pot fi resimtite.

Pulsul marit reprezinta o problema de sanatate ce trebuie tinuta sub control pentru ca acesta poate sa favorizeze incapacitatea inimii de a pompa suficient sange, care duce la aparitia cheagurilor de sange, poate sa favorizeze insuficienta cardiaca, lesinul si, in cele mai grave cazuri, moartea subita.

Diagnosticul poate fi pus rapid si simplu de catre medicul cardiolog, in urma unui EKG, Holter-EKG, unei ecografii cardiace, analize de sange, iar tratamentul include, pe langa medicamente specifice si indicatii medicale referitoare la dieta, alimentatie si stilul de viata.

Pacientul va trebui sa evite consumul de cafea, tutun, sare, sa faca miscare in mod regulat, sa consume alimente bogate in potasiu, magneziu si calciu, sa inlocuiasca cafeaua cu ceaiul verde si sa fie mult mai atenti la starile emotionale prin care trec in anumite momente, eliminand pe cat posibil stresul si supararile.

Lasă un răspuns