Accesul la tehnologie – este nociv pentru copii?

Specialistii in domeniu ii avertizeaza pe parinti sa ii fereasca pe cei mici de televizor, telefon sau tableta cel putin pana la varsta de 2 ani. Expunerea la aceste aparate nu va face altceva decat sa incetineasca dezvoltarea psihica a copiilor.

In urma unor studii efectuate s-a constatat faptul ca un copil care este expus in mod repetat la orice forma de tehnologie va avea doar de suferit, iar efectele resimtite sunt dintre cele mai nocive: de la tulburari de atentie si pana la tulburari de comportament, toate acestea contribuie la o dezvoltare dezastruoasa.

Medicii oftalmologi ii avertizeaza pe parinti sa nu ii lase pe cei mici sa se uite la televizor pentru ca vor avea mari probleme de vedere pe masura ce cresc. Acest lucru este valabil, in special in familiile unde exista un istoric de boli. Miopia se poate declansa de la o varsta foarte frageda in momentul in care ochiul este expus fara masura ecranului televizorului.

Parintii trebuie sa controleze timpul pe care copiii il petrec in fata unor astfel de gadgeturi. Timpul permis vizionarii desenelor este unul destul de limitat si variaza in functie de varsta copilului.

Dupa varsta de 2 ori, acesta va avea voie maxim 15 minute pe zi sa petreaca in fata televizorului/tabletei/telefonului. Orice alta abatere poate avea urmari grave ce vor fi resimtite peste ani si ani.

Tehnologia face parte din viata oricarui om, iar copiii nu ar trebui feriti in totalitate de avantajele acesteia, insa pana la o anumita varsta ei trebuie sa se bucure de copilarie, sa se joace jocuri adecvate varstei si sa descopere usor usor lumea inconjuratoare.

Lasă un răspuns